Plastisk kirurgi i Drammen | Nimo Plastikkirurgi (2024)

Hva er platstisk kirurgi?

Plastisk kirurgi handler om å forme kroppen og utseendet slik en selv vil ha det eller tilbake til slik den var tidligere. Det trenger nødvendigvis ikke å foreligge tungtveiende og medisinske årsaker for en operasjon, men det hele handler om selvfølelse og selvbilde.

Plastisk kirurgi er et omfattende fa*gfelt, og omhandler blant annet kosmetisk kirurgi, rekonstruktiv kirurgi og medisinsk begrunnede operasjoner. Sistnevnte kan utføres dersom man har et medisinsk behov eller direkte fysiske plager som reduserer livskvaliteten. Eksempelvis er det mange som ønsker å redusere størrelsen og dermed også tyngden på brystene, da dette lett kan føre til nakke- og ryggplager.

De vanligste eksemplene på kosmetisk kirurgi er fettsuging av mage eller lår, samt operasjon av tunge øyelokk, ansiktsløft, neseplastikk, bukplastikk eller brystforstørrelse.

Rekonstruktive operasjoner gjøres som oftest offentlig og ikke privat. Slike operasjoner utføres i de tilfellene der man ønsker å redusere medfødte misdannelser, eller misdannelser som har kommet som følge av en ulykke, skade eller etter medisinsk behandling. Hensikten med rekonstruktiv plastikkirurgi er å gjenopprette normal form og funksjon.

Eksempler på denne type inngrep er leppe-, kjeve- og ganespalte, rekonstruksjon av bryster som følge av brystkreft, eller korrigering og forbedring etter brannskader.

Plastikk kirurgi eller plastisk kirurgi?

Fra gammelt av omtalte man fa*gfeltet som plastisk kirurgi. Imidlertid er ordet plastikk mer beskrivende, og Norsk plastikkirurgisk forening har for noen år tilbake endret det offisielle navnet til plastikk kirurgi.

Er det noen forskjell?

Det er ingen forskjell mellom plastisk kirurgi eller plastikk kirurgi, det er kun gjort en navneendring for å få et mer beskrivende ord.

Hva er riktigst å si?

Det mest riktige å si vil være plastikk kirurgi, da dette er den offisielle betegnelsen.

Hva er forskjellen mellom plastisk kirurgi og kosmetisk kirurgi?

Kosmetisk kirurgi er en del av det plastikkirurgiske fa*gområdet, og det er viktig at den som gjennomfører en kosmetisk operasjon er spesialist i plastisk kirurgi. Forskjellen på plastisk kirurgi og kosmetisk kirurgi er at plastisk kirurgi omfatter mer enn kun kosmetisk kirurgi. Plastisk kirurgi innebærer også inngrep med medisinsk indikasjon, medfødte misdannelser og rekonstruksjon etter skade eller tidligere operasjoner.

Fordeler og ulemper?

Det finnes både fordeler og ulemper med plastisk kirurgi. Derfor bør det være en god indikasjon for å gjennomføre en operasjon, slik at gevinsten er langt større enn risikoen ved inngrepet.

Hvorfor plastisk kirurgi?

Det finnes ulike grunner til at en velger plastikkirurgi. De fleste som velger å gjennomføre et plastikkirurgisk inngrep har lenge hatt en utfordring, og det er en veloverveid og nøye gjennomtenkt beslu*tning. En person som oppsøker en plastisk kirurg har ofte begrenset livskvalitet og livsutfoldelse, der en operasjon kan løse problemet. Det er viktig at en slik operasjonen gjøres etter eget ønske, ikke fordi andre ønsker det. Du blir ikke lykkeligere av en plastisk operasjon, men det kan gjøre at du har det bedre med deg selv og får bedre livskvalitet.

Det dreier seg ofte om å føle seg mer kvinnelig, feminin og at en får tilbake kroppen en hadde før graviditet og fødsel. Mange velger plastisk kirurgi for å få bedre proporsjoner på kroppen. Dersom du synes du ser eldre ut enn du føler deg kan plastisk kirurgi være en mulig løsning.

Hvorfor ikke plastisk kirurgi?

Det må alltid være gode grunner til en plastisk operasjon. Dersom man er i tvil bør man absolutt ikke gjøre det. Det er derfor viktig med en god og åpen dialog med kirurgen ved konsultasjon, slik at kirurgen forstår deg og dine ønsker. Under en konsultasjon vil man også kunne finne ut at man ikke ønsker å gjennomføre et inngrep dersom gevinsten er for liten i forhold til risikoen med en operasjon.

Hvor mange tar plastisk kirurgi i Norge?

Plastisk kirurgi er blitt stadig mer vanlig i Norge, men det finnes ingen offentlig statistikk på hvor mange som blir operert. Imidlertid arbeides det i Norge med å opprette et brystproteseregister, som vil gi god oversikt over antall opererte og hvilke typer proteser som blir brukt. Det er vanskelig å se om en person har blitt operert, da en er opptatt av et naturlig og fint resultat.

Hvor gammel må man være for å ta plastisk kirurgi i Norge?

Ved Nimo klinikken er aldersgrensen 18 år, men vi ønsker helst at personen er fylt 20 år. Dersom man er mellom 18 og 20 år utøver vi spesiell forsiktighet og vil ofte at foreldrene er informert om operasjonen. Kirurgen ønsker gjerne at foreldrene er med ved konsultasjonen.

Kan man ta plastisk kirurgi tidligere hvis man har fullmakt fra foreldre?

Den absolutte minimumsgrensen på plastisk kirurgi med kosmetisk begrunnelse for operasjonen er 18 år. Unntaket vil kunne være dersom det er medisinsk begrunnelse for operasjonen. Eksempelvis korrigeres ofte utstående ører før barnet begynner på skolen, da dette regnes som en medfødt misdannelse.

Plastisk kirurgi uten kniv?

Plastisk kirurgi uten kniv har blitt et begrep og omfatter alle kosmetiske behandlinger der en ikke opererer. Det dreier seg om behandling med fillere, muskelavslappende injeksjoner, laserbehandlinger og bruk av medisinske kremer for bedret hudkvalitet. Dette kan være et godt alternativ til plastisk kirurgi dersom det ikke er god nok indikasjon for en operasjon, men likevel ønsker en moderat forbedring. Denne type behandlinger vil kunne utsette behovet for operasjon. Våre kosmetiske sykepleiere og plastikk kirurger har et tett samarbeid, slik at de sammen finner den beste behandlinger for deg.

Plastisk kirurgi med laser?

Behandling med CO2 laser i forbindelse med solskadet og aldrende hud er en effektiv behandling. Noen lurer på om vi skjærer med laser i stedet for med kniv. Dette er ikke vanlig da det skapes mer vevsskade dersom man skjærer med laser.

Når brukes laser?

CO2-laser brukes til hudbehandlinger for å jevne og glatte rynkelinjer, og en viss oppstramming av huden, samt for å bedre operasjons- og acnearr. Den kan brukes på nedre øyelokk, rundt munnen eller eventuelt hele ansiktet. Behandlinger med CO2-laser utføres kun av plastikkirurg og er en dypere behandling enn lasere benyttet av kosmetiske sykepleiere.

Fordeler og ulemper med laser

Fordelen med laserbehandling er at det er langt mer effektivt enn kremer og andre mer overfladiske behandlinger. Ulempen er at det tar lenger tid før det tilheler, man får en væskende sårflate som skal gro, og ofte en rødhet av huden en periode etter behandlingen.

Bruker Nimo klinikken laser?

Våre plastikk kirurger bruker CO2-laser ved behandling av solskadet og aldrende hud. I tillegg benytter vi CO2-laser for å bedre operasjons- og acnearr.

Plastisk kirurgi for damer?

95 prosent av pasientene til Nimo er kvinner, og vi kan hovedsakelig dele opp kundegruppen i to hovedgrupper; den yngre og den eldre gruppen.

Den yngre gruppen ønsker ofte brystforstørrelse/silikonpupper, forbedringer etter fødsel (brystløft, brystforstørrelse, brystproteser, mageplastikk, sammensying av magemuskulatur, figurforming), intimkirurgi, fettsuging/figurforming/liposculpture og neseplastikk.

Den eldre gruppen ønsker ofte korreksjon av store tunge bryst (brystreduksjon i kombinasjon med et løft av brystet), figurforming, aldringstegn i ansiktet ( facelift, øyelokksplastikk, Co2-laserbehandling av hud).

Hvem trenger hjelp med hva?

Ut i fra vår erfaring, så ser vi at alderen til damer henger sammen med hva de trenger hjelp med.

  • Alder 20-45: Brystforstørrelse, mageplastikk, brystløft, liposculpture, intimkirurgi, neseplastikk.
  • Alder 45-55: En blanding av gruppen over og under
  • Alder 55-75: ansiktsløft (facelift), øyelokksplastikk, brystreduksjon, CO2 laserbehandling av hud.

Hva trenger damer hjelp med?

  • Bryst
    • Brystforstørrelse
    • Brystimplantat/silikonpupper
    • Brystløft
    • Brystreduksjon
  • Figurforming (fettsuging/liposculpture)
  • Løs hud på magen
  • Sammensying av magemuskulatur
  • Aldringstegn i ansiktet
    • Øyelokk
    • Ansiktsløft
    • Laserbehandling av hud
  • Neseplastikk
  • Intimkirurgi
  • Lårplastikk
  • Overarmsplastikk

Plastisk kirurgi etter fødsel?

Etter fødsel er det mommy makeover som er det vanligste. Dette innebærer gjerne mageplastikk og brystproteser eller brystløft.

En kvinne som har vært gjennom et svangerskap vil ofte føle at kroppen ikke er helt som før, og kan ha ønske om å få tilbake sin tidligere figur. Her er ofte problemet løs hengende hud på magen, og at en fortsatt ser gravid ut, da magemuskulaturen ikke har trukket seg sammen. Plastikk kirurgen vil i dette tilfellet anbefale bukplastikk med sammensying av magemusklene.

Etter amming kan man få et tomt og litt hengende bryst. Da vil det være aktuelt å legge inn en brystprotese for å få tilbake volum og litt løft av brystet. Dersom det er for mye heng vil man måtte gjøre et brystløft. For å få svar på hva som er best for deg er det nødvendig å komme på en konsultasjon hos vår plastikk kirurg.

Plastisk kirurgi for menn?

Det har i de senere årene blitt mer vanlig og akseptert at menn gjennomfører plastiske operasjoner.

Hva trenger menn hjelp med?

  • Fettsuging av:
    • Mage
    • Bryst (fett og kjertelvev også kalt gynekomasti)
    • Flanker (også kalt love handles)
    • Øyelokk operasjon
    • Operasjon av poser under øynene
    • Neseoperasjon (Neseplastikk)
Plastisk kirurgi i Drammen | Nimo Plastikkirurgi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 5967

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.